Dojenje – Izazov za mlade majke  

Dojenje je nešto što samo majka može da uradi za svoju bebu. Majčino mleko je najbolja hrana za novorođenče – obezbeđuje masti, proteine, vitamine i antitela i jača imuni sistem deteta. Dojenje bi trebalo da bude prijatno iskustvo i za mamu i za njeno potomstvo. U prvih nekoliko dana posle porođaja, normalno je imati neznatnu neugodnost i osetljivost u predelu bradavica kada beba sisa. Ova neugodnost je česta i treba da prođe kroz proces dojenja i kako svake nedelje beba napreduje počinje da bude prijatnije.

Na žalost, ponekad mala neugodnost prelazi u jaču bol, a dojenje postaje SKORO NEMOGUĆE za majku. Ovaj problem je uobičajen kod žena i može nastati usled nekoliko faktora kao što je nepravilan položaj bebe tokom sisanja, infekcija ili još uvek prilagođavanje novoj veštini.

Usled upale , bradavice mogu izazvati teškoće u laktaciji, slabo snabdevanje dojke mlekom, pa čak i rano odbijanje. Zato je od suštinskog značaja da se ova neprijatnost izbegne.

Evo nekoliko osnovnih načina koji vam mogu pomoći u vezi sa ovim:

1. Negovanje bradavica hidrirajućim uljima za kožu i tokom trudnoće kada se pripremaju za svoju novu ulogu.

2. Pravilno sisanje bebe. Nepravilno sisanje je glavni uzrok bolnih i ranjenih bradavica. Bebe sisaju, pritiskajući usta oko areola, a ne na samoj bradavici. Da bi osigurali pravilno sisanje, neophodno je obezbediti udoban položaj tokom laktacije i za majku i za bebu. Najbolji način za to je da majka proba različite položaje dok ne pronađe najudobnije. Ako sama ne uspe da se suoči sa ovim izazovom, naš savet je da potražite pomoć od specijalista za dojenje.

3. Priprema dojki pre dojenja je takođe važna. Mogu se očistiti sa pamučnim tamponom natopljenim u prokuvanu vodu. Nije preporučljivo koristiti sapun, jer uklanja prirodne masti i isušuje kožu, koja je u kombinaciji sa produženom i neadekvatnim sisanjem, preduslov za formiranje ragada.

Ako su način sisanja i položaj deteta korigovani, ali postoje povrede ili rane koje nisu ozdravile, možete koristiti biljno ulje Theresienoil MED. Sa svojim sastavom od 100% prirodnih proizvoda, uključujući prirodne masti i čiste biljne ekstrakte, ulje je izuzetno pogodno za lečenje oštećene kože i osetljivog tkiva ženskih grudi. Njeni aktivni sastojci poboljšavaju hidrataciju kože i podržavaju njen brz oporavak, što će pomoći svakoj majci da se lako nosi sa upaljenim i povredjenim bradavicama, kako bi mogle u potpunosti da se pripreme za svoju novu ulogu i obezbedi najbolji početak za svoje potomstvo.

Pogledajte prednosti dojenja za vašu bebu

SRB_Theresienoil_info

Recommended Posts

Leave a Comment