LIČNA PRIČA O MLADOJ MAJCI

Kontaktirala nas je mlada majka koja je odlučila da podeli kako je uspela da se brzo i lako oporavi posle rođenja svog prvog deteta. D. K. od nedavno uživa u svojoj novoj ulozi majke i već je naišla na neke od čestih problema s kojima  se susreću  majke u ovim prelepom i u isto vreme izazovnom periodu.

Nakon prirodnog porođaja, u kojem je napravljena epiziotomija, ona ne gubi vreme, a od sledećeg dana počinje da primenjuje Teresienoil Med na svoju ranu od porođaja, jer je tako preporučio lekar.

“Prvih sati posle porođaja nisam se usudila da dodirnem ranu. Naravno, bila sam uplašena. Ali narednog dana sam se ohrabrila, jer je bol i zatezanje od šavova bio prilično neprijatno, a ja sam želela da učinim sve da taj neprijatni osećaj brže prođe. Veoma pažljivo sam počela prstom da mažem ranu 2-3 puta dnevno. Mogu reći da sam posle 2-3 dana potpuno zaboravila da imam takvu ranu. Bilo je kao da se nisam porodila “

D.K. takođe kaže da je rana od epiziotomije  daleko najlošije što ju je zadesilo kao mladu majku. Usled porođajnih napona za vreme porođaja, ona dobija prilično neprijatne i bolne unutrašnje hemoroide, i u prvim danima u periodu dojenja rane i krvarenje na bradavicama. Problemi koji na žalost nisu neuobičajeni i mnoge mlade majke počinju  majčinstvo sa njima.

newborn1

“U početku, kao početnik u dojenju, imala sam dosta poteškoća i naravno da je to imalo svoje posledice. Dok sam uspela da nađem pravu pozu za vreme dojenja, dobila sam sam ranjene i krvave bradavice. A pošto dete jede na 2-3 sata, to je bio veliki problem za mene. Bol je bio skoro nepodnošljiv i mnogo sam brinula da li ću mu obezbediti najbolji početak, to me je dosta uznemiravalo.. Srećom, Theresienoil me je spasio muka. Počela sam da stavljam po jednu kap ulja posle svakog dojenja, i bukvalno za jedan dan zaboravila sam na bolne i krvare bradavice. Najbolji deo je to što zbog svog prirodnog sastava, nije moralo da se čisti mnogo temeljnije od standardnog pranja pri sledećem dojenju.”

S obzirom da je uspela da se brzo izbori sa tim problemima, po njenim rečima, sa problemima koji obicno iziskuju mnogo fizičke i emotivne snage za jedan deo mladih majki, D.C. je ubeđena da je biljno ulje Theresienoil Med sredstvo koje će uvek biti prisutno u njenoj kućnoj apoteci. 

 

orange-circle-petya-birth     orange-circle-product

Recommended Posts

Leave a Comment